Direktlänk till inlägg 3 mars 2011

Plocka av dig spikskorna, Ulf Kristersson!

Av Jessika Möller - 3 mars 2011 11:25

Hej Ulf.


Det här brevet är tillägnat dig och dina anhängare däruppe på de höga hästarna, med huvudet uppe bland molnen.


Vi har aldrig varit jag och du med varandra och i dina ögon är jag nog snarare en siffra i systemet man hellre blundar för. Så jag ska göra det enkelt för dig och berätta lite om vem jag är.


Jag heter Jessika och bor i ett litet samhälle strax utanför Uppsala. Jag är gift och har två barn i livet och ett i himlen. Fram till natten 2:a December arbetade jag med min man och hans familj som behandlingsassistent. Vi drev ett behandlingshem för ungdomar i hemmet, alltså både bodde och jobbade på samma ställe. Under alla dessa år har jag betalat skatt som man ska, eftersom jag som så många andra tänkt att det gagnar alla i slutändan. Att mina barn får en trygg skolgång, att vi får vård när vi behöver och att vi tas omhand i slutskedet.


Natten den 2:a December brann vårt hem tillika arbetsplats ner till grunden. Tackålov hade jag inte hunnit gå och lägga mig och lyckades få upp alla andra 11 personer. Med hjälp av min man fick jag ut och räknade in oss allesammans, allt enligt brandföreskrifterna. Vi överlevde alla tolv, men hemmet och alla våra tillhörigheter är förevigt borta. Hade jag gått och lagt mig blott en halvtimme tidigare, så hade ingen utav oss levt idag.


Från och med den natten sjukskrevs jag och min man.


Ångestfyllda nätter med högst 2 timmars sömn, där brandhändelsen spelades upp var gång jag slöt mina ögon. Drömmar där doftminnena av den tjocka svarta röken som letade sig in i näsborrarna och stack i halsen. Panikkänslan likt tortyr innan man vaknade kallsvettig och rusade nerför trappan, för att kontrollera garage, ytterdörr, fönster. Allt detta i tron att branden ska ske igen.


Tänk dig Ulf en trötthet som bedövar all ork du har i varenda por av din kropp och samtidigt paniken och rädslan över att somna och drömma om brandhärjade rum och familjemedlemmar du försöker rädda.


Samtidigt tappade jag all matlust. Vad jag än stoppade i munnen, hade smakmässigt lika gärna varit dasspapper. Inom loppet av 6 dagar förlorade jag 3 kilo. Storleksmässigt var jag redan tunn, med mina 45 kilo på 155cm. Då är 3 kilo mycket.


Lägg härtill (ja, det stoppar inte där Ulf. Det kommer mer!), panikkänslan av att vara ute bland folk. Hjärtat vill slå sig ut ur kroppen, synfältet dimmigt och ett flertal gånger bröt jag ihop gråtandes över grönsaksdisken, på dotterns Luciafirande i kyrkan, över middagsbordet, i bilkön.


En bra dag, var en dag då jag lyckades kliva upp ur sängen, klä på mig kläder och skjutsa barnen till skolan. Men OM jag klarade allt detta, var jag helt slut efteråt och var tvungen att åka hem igen.


I allt detta tillkom att kontakta bank,polis och annat för att ordna nytt körkort, bankkort. Möten med Försäkringsbolag avlöste varandra mitt i en sorgeprocess som en stor brand faktiskt är.


I allt detta kändes det ändå skönt att få en sjukskrivning av min läkare. För att jag skulle få chansen att återfå ork, matlust och psyke. Få chansen att kunna ge mina barn (och mig själv) tiden att bearbeta deras mardrömmar och rädslor efter det som hänt. Trots allt har jag ju betalt skatt i alla dessa år jag har arbetat och nu var det min tur att behöva hjälp. (ha!)


Tiden gick och en Jul kom, som avlöstes med ett nyår.


Vad gjorde du på tolvslaget Ulf?

Själv tröstade jag en livrädd dotter som bröt ihop av rädsla när raketerna ven i natten. För hon var rädd att branden skulle komma tillbaka igen.


Efter nyår påbörjade 2011 och jag hoppades så innerligt att vinden skulle vända. Men mardrömmarna fortsatte och efter kontakt med vårt Försäkringsbolag, fick jag ekonomisk hjälp till terapi. Matlusten hade ännu inte återvänt och jag kände mig tunn som ett asplöv.


Listor över det man ägt skrivs för att lämnas till Försäkringsbolag.


Januari gick och Februari startade. Pengar eller besked från Försäkringskassan lyste med sin frånvaro.


Listorna fortsatte skrivas, terapin fortsatte, jag tvingar mig själv att äta, trots noll matlust.


Måndagen den 28/2 fick jag och min man brev från Försäkringskassan. Tre månader efter branden och vår sjukskrivning. Vi fick veta att beslutet lutar åt att vi INTE skulle få några pengar. Att vi minsann varit arbetsförmögna, trots detta som hänt.Detta till trots att vår arbetsplats dessutom brunnit ner! frågan är bara, vem som hade anställt oss då den 3:e December efter allt.


Förutom att jag står utan hem och är arbetslös är jag numer dessutom utförsäkrad. (åtminstone lutar det åt det enligt Försäkringskassan)


Ulf.

Likt Gollum, klappar du dig på pengapåsen fylld av skattepengar. Sittandes på höga hästar, vars hästhovar är klädda med spikskor kliver du på mig, min familj och alla andra i Sverige som drabbas. Spikskorna förvandlar våra kroppar till köttfärs, medan du med huvudet bland molnen tycker att ett sparkrav på 300 miljoner är en toppenidé.Om du plockar av spikskorna, kliver ner från de höga hästarna och ser människorna Ulf, så skulle du kanske fatta att Sverigekajutan kantrar och är påväg att sjunka. Bryr du dig?


Vad är en människa värd för dig?
 
ANNONS
 
Gubben

Gubben

3 mars 2011 17:29

Perfekt skrivet. Helt perfekt. Ulf och alla hans gelikar, dvs halva sveriges röstberättigade kan fråga sig detta, var det det här ni ville ha? Isåfall, grattis!

http://www.lochvostok.com

 
Ingen bild

Sofie

3 mars 2011 18:17

Fantastiskt bra skrivet!! Har väntat länge på att någon ska sticka hål på den där fantasibubblan som vår icke verklighetsförankrade regering sitter i; undrar om det någonsin kommer att ske... Ge inte upp!! <3

 
Rianna

Rianna

3 mars 2011 21:01

Jag mår seriöst illa av honom och Försäkringsbolagen och alla jävla idioter. Jag mådde illa av detta, så jäkla bra skrivet och det gick in i mitt hjärta. Jävla skit!

http://renaramaramen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marina

4 mars 2011 08:54

Kramar om!

 
Ann

Ann

4 mars 2011 21:25

Jag mår illa och skäms över hur långt vi låtit saker och ting gå i det här landet.

Inga ord kan hjälpa er, det vet jag, men mitt stöd har ni från en som också råkat ut för försäkringskassans idioti.

http://livsbloggen.blogg.se

 
Ingen bild

Matilda Norman Hedlund

5 mars 2011 13:05

Jessica, det skär i hjärtat att läsa det du skrivit. Tänker på er massor och blir alltid upprörd när pengar, regler och byråkrati går före människors behov. Hoppas det ordnar sig för er och att ni finner styrka någonstans ifrån.

 
Hockeysmurf

Hockeysmurf

8 mars 2011 19:16

Mållös... Vilken fruktansvärd förlust för er! Och så denna inhumana behandling!

http://fibrotankar.wordpress.com

 
Michael E

Michael E

8 mars 2011 20:05

Hej Jessica. Du skriver så fantastiskt bra, målande, filmiskt. Uffe är ju en politiker och har ingenting med det Svenska folket att göra. Att finna någon form av sympati? Nej, omöjligt. För politikerna anser sig förmer. Åtminstone vissa av dem. Så här skriver Reinfeldt i sin bok "Det sovande folket":

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten."

Vad säger man? Word!

http://web.me.com/ddiu/Panoptikon/Blogg/Blogg.html

 
Gun Svahn

Gun Svahn

8 mars 2011 23:26

Mycket bra skrivet Jessica! Jag blir så förtvivlad, arg, ledsen, tillintetgjord när jag läser hur ni har behandlats. Jag trodde att det mest omänskliga som gick i ett par skor var Husmark-Persson men Kristensson är minst lika okänslig för andra människors lidande. Hoppas att ni kommer ur den här situationen på bästa sätt, och att ni kan se något ljus i tunneln!

http://www.blogg.aftonbladet.se/Augusta007

 
Rospiggen

Rospiggen

20 mars 2011 13:30

*ironisk* Vänta bara, den här lille Ulf har så mycket att sjå i för att höja sin egen lön så han har inte tiiiiiid att fundera eller ens bry sig.
Fan, sånt här gör mig så jävla förbannad!!!!

http://www.rospiggenskriver.blogg.se

 
LadyM

LadyM

25 april 2011 21:09

Det är så hemskt att det inte finns och ändå så finns det! Själv är jag också på väg mot en utförsäkring, jag har efter sex år sjukskrivning hela sex månader på mej att uppnå hel arbetsförmåga och vissa dagar kan jag inte ens gå ut med hunden. Det är helt sjukt hur de resonerar! Hur skulle de själva må om detta (branden alltså) hade hänt dom?? Stor kram till dej och hela familjen!

http://www.facebook.com/ladymsweden

Jessika Möller

25 april 2011 21:30

Ja, det är helt jävla sjukt.

Fan vad arg jag blir när medmänskligheten dunklas av besparingar och sjuka regelsystem! sänder all styrka åt ditt håll och stort tack för din kommentar gumman!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessika Möller - 30 juli 2012 20:56

Hej dagboken. Måndagen ljusnades och vi lastade en dotter och övernattningskläder i bilen. Sonen fick stanna hemma och vattna katten. "mot äventyyr" tjoade vi samstämmigt i kör när bilen rullade ut på vägen. I Norrtälje spatserade vi på bästa turistm...

Av Jessika Möller - 29 juli 2012 19:52

Efter ett biobesök tog vi tillfället att besöka stadsparken i Uppsala. Nova älskade varje sekund av det. Men som hon sade: - mamma, lova att vi inte åker hit för ofta! Jag vill ha såhär kul jämt. ...

Av Jessika Möller - 22 april 2012 20:17


Det här är sången till mig själv.   Till min egosyster, mitt jag. Så lång vilsenhet utan fokus, där törnarna tilläts rasera mina kläder.   Till barnet från förr: det blir bra.   Till tjejen från förr: Det är inte ditt fel.   Til...

Av Jessika Möller - 7 januari 2012 13:33

Man kliver upp. Tar två steg från sängen & är i vardagsrummet, som bär spår av gårdagens filmvisning med familjen, lillsessans pyssel och Tonårstrollets häng framför dator. På bord: muggar & glas. På golv framför teven: Nintendo 64 & dess spel.   ...

Av Jessika Möller - 7 januari 2012 01:02


Så kom 2012.   Vi skålade ut 2011 bredvid ruinerna av vårt tidigare hem. Med leende läppar och skratt.   Läppar bedövade av vinet, känslorna utanför kroppen & ända in i själen. Familj & vänner i kylan som fick näsorna att lysa rödaktigt. Kräf...

Presentation


Denna lilla pusselbit har ord som behöver skrivas. Vill du läsa dom, så välkomnar jag dig. Om inte, önskar jag dig en fin dag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogg Topplista

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pusselbiten med Blogkeen
Följ pusselbiten med Bloglovin'

Tassavtryck här!

Ping


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se